2019-03-20

Trakya Tohum A.Ş.’nin Ön Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı



NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi’nin tüm Ticaret Borsaları ve tohumculuk firmalarının işbirliği ile kurulan Tekirdağ NKÜ Trakya Tohum A.Ş.’nin ön bilgilendirme toplantısı, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in başkanlığında gerçekleştirdiği ilk toplantısında;  üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat EREN, Trakya Kalkınma Ajansı Programlama ve  Koordinasyon Birimi Başkanı Ertuğ GÜNEY ve Uzman Elif ÖZTÜFEKÇİ, Tekcan Tohumculuk Ltd. Şti. Şirket Müdürü Kadir Han TEKCAN, Tarar Un ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sorumlusu Birol TARAR ile Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri YÜCE’den oluşan yönetim kurulu, ön bilgilendirme ve planlanan çalışmalara dair karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversitemiz şehir ile iç içe birçok çalışma yürütmektedir. Bugün sevinçliyiz ve bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de Teknoparklar içerisindeki ilk yerli ve milli tohum şirketini kurduk ve artık çalışmalarına başlıyoruz. Gururumuz olan bu projeye emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un teşrifleriyle imzalanan protokol ile hayata geçen Trakya Tohum A.Ş.’nin kuruluşunda 11 Odalar ve Borsalar Birliği yer alıyor ve 30 tohumculuk firması ortak olarak bulunuyor. Şirket, NKÜ Teknopark bünyesinde çalışmalarını yürütecek.