2017-05-15

Trakya Kariyer Günleri Düzenlendi



Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı paydaşlığında yürütülmekte olan Trakya Kariyer Projesi kapsamında Trakya Kariyer Günleri (Paneli) gerçekleştirildi.

Panele Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanları Elif Öztüfekçi, Dilara Güner, İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Gaceteci ve danışman Serdar Kuzuloğlu, Yaşam Atölyesi kurucusu ve yazar Aret Vartanyan ve Mindful Akademi kurucusu Erhan Ali Yılmaz’ın ana konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte TSI Grup Sahibi Kariyer Koçu Nilay Aydoğan, Idekon Idea Sosyal Medya kurucusu Yaprak Yapsan ve Binnaz Abla Kurucusu Sertaç Taşdelen bir panel oturumunda kariyerleri ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaştılar.

Erhan Ali Yılmaz öğrenciler ile bir sosyal medya oyunu (mindful egzersizi) çerçevesinde hayat amacının nasıl belirleneceği konusunda önemli bilgiler verdi. Adecco Bölge Müdürü Özge Yavuz ise üst düzey yöneticileri işe yerleştirme gibi önemli bir misyonlarının olduğuna değinerek cv hazırlama, cv hataları, cv de püf noktalar hakkında açıklamalarda bulundu. Türk Telekom pazarlama müdürü Ömer Barbaros Yiş ise sen yeter ki hayal et konulu bir sunum yaptı. Sunumda “empati kurun, her zaman hedefleriniz olsun, takım olun, engel tanımayın, deneyin ve asla pes etmeyin” temaları dikkati çekti.