2016-12-06

Trakya Kalkınma Ajansı ile İşbirliği Protokolü



Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında “Eğitimde İşbirliğine İlişkin İyi Niyet” ve “Teknik Destek Kapsamında İşbirliği“ olmak üzere iki farklı alanda işbirliği protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen Protokole Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin İmza attı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek Üniversite olarak kurumlararası işbirliğine önem verildiğini kaydederek, “Öğrencilerimizi günün ihtiyaçları doğrultusunda iş sürecine hazırlamak, personelimizin kendini geliştirmesini sağlamak bizim ilk görevlerimizdendir. Bu protokol vesilesiyle üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik anlamlarda birçok alanda işbirliği yapmış olacağız. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Eğitimde İşbirliğine İlişkin İyi Niyet Protokolü ile iki kurum arasında üniversite öğrencileri ve akademisyenler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek faaliyetlerde ayrıca kararlaştırılmak üzere eğitim, seminer, konferans düzenlenmesi ve sosyo-kültürel, ekonomik ve bilimsel faaliyetlerin ortak olarak gerçekleştirilmesi amaçlıyor.

İmzalanan bir diğer protokol de “Teknik Destek Kapsamında İşbirliği” oldu. Bu protokol ile “Yaşam için 10 Nokta 30 Dakika Projesi” hayata geçirilerek Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki 52 akademisyene ilk yardım eğitimi ve sertifikası verilmesi hedefleniyor.  Böylece projesinin pilot örneği oluşturulmuş olunacak.

Protokol İmza törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Genel Sekreter Abdullah Yinanç da katıldı.