2015-03-11

Trakya Bitki Biyoçeşitliliği Çalıştayı



 Trakya’nın  bitki biyoçeşitliliği potansiyelini tartışmak ve sürdürülebilirliğini temin amacıyla Üniversitemiz  Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda  “Trakya Bitki Biyoçeşitliliği” çalıştayı gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde  Doç. Dr. Evren Cabi’nin önderliğinde yapılan çalıştaya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarim ve Hayvancılık Bakanlığı, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi temsilcileri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

 Çalıştay,Rektör Yardımcı Prof. Dr. İhsan Soysal’ın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasından sonra Fen Edebiyat Fakültesi Botanik Anabilim Dalı, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarim ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Birinci  oturumdan sonra Tekirdağ Bitkilerinden oluşan “Tekirdağın Bitki Hazinesi” isimli resim sergisinin açılışı yapıldı.

Program bitiminde  katılımcıların görüş ve önerileri alınarak çalıştay sertifika töreni ile son buldu.