2016-05-05

Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri Paneli



Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında Trakya’da çevre sorunlarının belirlenmesi ve gerçekleştirilen akademik faaliyetlerin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların, yatırım ve projelerin ve ihtiyaçların ortaya konulması amacıyla “Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri” isimli panel düzenlendi.  

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Metehan Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları,TÜB kapsamındaki 4 üniversiteden akademisyenler, ilgili kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

Çanakkale Üniversitesi Rektör V. Metehan Uzun, "Çevre konusu günümüzde en fazla tartışılan konulardan biridir. İnsan olarak etkilediğimiz ve etkilendiğimiz çevredir. Çevre sorunları bizlerin sağlığını, huzurunu, mutluluğunu etkiliyor." diyerek panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise konuşmasında TÜB ün 4 üniversite  tarafından kurulduğunu, daha güçlü çalışmalar ortaya koyabilmek için de birlikte çalışmalar yürütüldüğünü kaydederek,  bu gün gerçekleştirilen "Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri" panelinin ortak çalışmaların meyvesi olduğunu söyledi Prof. Dr. Aykaç, "Bilim adamlarının görevi sorunun kaynağına inmektir. Derinlemesine inceleme ve analiz yaparak kamuoyunun bilgisine sunabilmesi gerekir. Üniversiteler bu konuda çığır açabilir."dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek katılımcıları "Dönem başkanlığını yürüttüğümüz Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen Trakya Çevre Sorunları Çözümleri Paneline hoşgeldiniz." sözleriyle selamlayarak, "Güç Birlikleri güzeldir. Bunun bir örneğini bölgemizde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Trakya üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi olarak kurmuş olduğumuz Trakya Üniversiteler Birliği ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Trakya Üniversiteler Birliğince bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler  yapılmakta ve bunun sonuçlarını olumlu olarak görmekte ve yaşamaktayız. Yine bunlardan biri olan “Trakya’da Çevre Sorunları ve Çözümleri Paneli”dir." sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer başkanlığında panelin "Trakya'da Çevre Sorunları ve Kamu Yatırımları" konulu ilk oturumu gerçekleştirildi. Panelin ilk oturumunda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Yönetimi Daire Başkanı Taner Kimençe "Meriç- Ergene Havzası Eylem Planı", Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanlığı adına  Gülsevim Şener "Ergene Havzalarında Arıtma Çamuru Yönetim Planı", Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇED İzleme  ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı adına  Hasan Ayaz "Çevre Denetimleri" ve son olarak da Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı adına Kerime Sarıoğlu "Trakya Bölgesi Çevre Sorunları ve Öncelikleri" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.