2015-11-11

Trakya Üniversiteler Birliği 7. Alt Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi



TÜB (Trakya Üniversiteler Birliği)7. Alt Kurul Toplantısı 9 Kasım 2015 Pazartesi günü Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Dardenos yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Metehan Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Sarıoğlu, TÜB Genel Sekreteri Prof.Dr. Fatih Konukçu ile çalışma gruplarında yer alan birçok akademik ve idari personel katıldı.

13 çalışma grubunun yer aldığı toplantıda TÜB üniversitelerinde ortaklaşa gerçekleştirecekleri kararlar almışlardır. Trakya bölgesinin kalkınmasına yönelik bir çalışma grubunun oluşturulması ve çalıştay düzenlenmesi, bölgede bulunan bütün üniversitelerin, araştırma enstitülerinin ve sivil toplum örgütlerinin ilgili birimlerinin bilgilendirilerek katılımlarının sağlanması, önemli gün ve haftalar ile konusu üniversitelerce belirlenebilecek alanlarda, üniversitelerde edebi etkinliklerin düzenlenmesi, Trakya Üniversiteler Biriliği Kütüphanelerinin 2009 yılında kurulan Balkan Kütüphaneler Birliği çalışmalarına ortak ve aktif görev almalarının sağlanması gibi birçok önemli karar alınmıştır.