2018-03-06

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 12. Alt Kurul Toplantısı Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin paydaşı olduğu ve Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi arttırmak için çalışmalar yapan Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 12. Alt Kurul Toplantısı, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nin Dardanos Tesisleri’nde yapıldı.

Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın katıldığı toplantıya, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli’nin yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

Dönem başkanlığı adına Prof. Dr. Süha Özden, TÜB kapsamındaki dört üniversitenin gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların son derece güzel, sağlıklı ve iyi yönde ilerlediğini belirterek  “Özellikle bulunduğumuz coğrafyanın kalkınmasına ve bu coğrafyayı tercih eden üniversite öğrencilerinin TÜB varlığını hissetmelerine çalışacağız. 12. Alt kurul toplantısının başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Bugünkü toplantıda çok verimli kararlar alınacağına inanıyorum. Genelde kurumlar arası işbirliği zor bir şeydir. Hatta sırf bu nedenledir ki devlet KUSİP (Kamu - Sanayi - Üniversite İşbirliği) diye bir birim kurdu. Üniversiteler de kendi içinde bu işbirliğini sağlamalı. TÜB buna bir platform oluşturuyor. Biliyoruz ki adı TÜB olduğu için Trakya Bölgesine ilişkin ortak çevre sorunları, tarımsal sorunlar, bölgenin sosyal sorunlarının yanı sıra işin içine Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP)’ni de katarak hem bölgesel hem bilimsel ortak çalışmalar yapılabilir” dedi.

Prof. Dr. M. İhsan Soysal ayrıca, TÜB’ün artık kurumsallaştığını ve birlikte güzel işlere imza atıldığını dile getirerek “Bu işbirliği ilerledikçe daha da kurumsallaşacaktır. Nitekim başka üniversitelerin katılma isteklerini de buna kanıt olarak değerlendiriyoruz” dedi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğine teşekkür etti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, birliğin temellerinin 2012 yılında atıldığını belirterek, 12. Alt Kurul Toplantısında çıkacak kararların hayırlara vesile olmasını söyledi.

Alt kurul toplantısına Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) alt gurubunun eklenmiş olmasının faydalı olduğunu belirten Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli de toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.

TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ise 12. Alt Kurul Toplantısının gündemine ilişkin açıklamalar yaptığı konuşmasında, alt kurul gruplarının çalışmalarını yürüteceği maddelerle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından 11 alt çalışma grubunun gündem maddelerini değerlendirmeleri sonucu oluşturulan raporlar ve etkinlik takvimi, bir sonraki üst kurul toplantısı için imzaya hazırlandı.