2016-03-09

Trakya Üniversiteler Birliği Öğretim Elemanlarından Üniversitemizde Resim Sergisi



Üniversitemizde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi olan Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar alanında görev yapan Öğretim Elemanlarının eserlerinden oluşan resim ve özgün baskı resim sergisi açıldı.

Serginin açılış konuşması Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat Tüzün tarafından gerçekleştirildi. Prof. Melihat Tüzün konuşmasında, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmış ve başarmakta olan kadınlarımıza, verilmesi gereken önem üzerinde sergi düzenleyerek durduklarını, Trakya’da sanat eğitimi alanında çalışan hocalarımızın eserlerini bir arada görmek ve onları burada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Serginin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise, sanatın ve sanatçının önemini ve özgünlüğünün sanat eserini ayırt edici kıldığına vurgu yaptı.

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Dünya Kadınlar Günü Resim ve Özgün Baskı Resim Sergisi’nin açılışı, katılımcı hocalara belgelerinin verilmesinin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut ile Resim Bölüm Başkanı Prof. Melihat Tüzün, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muhammed Bayraktaroğlu ve Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Ayhan Çetin, katılımcı üniversiteler ile üniversitemiz akademik personeli ve öğrenciler tarafından kurdelenin birlikte kesimiyle gerçekleşti.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümünün ev sahipliği yaptığı ve Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Giriş Sergi Salonu’nda 28 Mart’a kadar gezilebilecek olan sergide, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) üyesi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi, Güzel Sanatlar alanında görev yapan Öğretim Elemanlarının özgün üsluplarını yansıttığı, farklı tekniklerde 35 eser yer alıyor.