2020-04-30

Teknoloji Ticarileştirme Ulusal Ekosisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı



TÜBİTAK ile işbirliği içinde düzenlenen “Teknoloji Ticarileştirme Ulusal Ekosisteminin Değerlendirilmesi Çalıştayı” 30 Nisan Perşembe ve 1 Mayıs Cuma günleri 14:00 – 18:00 saatleri arasında ZOOM üzerinden gerçekleştirilecektir.  

Ekosistemin değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan anket 89 TTO tarafından doldurulmuştur. TTO’ların bölgelerdeki sayısal yoğunluğuna bakarak Ülkemiz 9 coğrafi bölgeye ayırılmış ve bölgelerin durumu incelenmiştir. Her bölge için  belirlenen koordinatörler yardımıyla ankete katılım teşvik edilmiş ve sonuçları onlar tarafından değerlendirilmiştir. 

BATI-DOĞU MARMARA BÖLGESİ de  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün FIĞLALI tarafından değerlendirilmiş olup sunu Prof.Dr.Bülent EKER tarafından yapılacaktır.

Programa TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL ve TÜBİTAK Uzmanları  katılarak 1513 TTO Destekleme Programındaki yenilikler, Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı ile Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı hakkında bilgiler verecektir.  

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.