2020-09-25

Üniversitemiz Rektörü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı’na Katıldı



Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2020 tarihinde düzenlenen Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı’na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN katıldı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hakkaniyet ve iş birliği vizyonu ile bunun uluslararası sisteme etkilerinin ele alınacağı video konferansın açılış konuşmasını İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin ALTUN gerçekleştirdi.

Konferansın "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Hakkaniyet ve İş Birliği Vizyonu" başlıklı ilk oturumunda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim KIRAN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan BAYRAKTAR ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı ERHAN konuştu.  İlk oturumun moderatörlüğünü gazeteci Meryem İlayda ATLAS üstlendi.

Konferansın moderatörlüğünü SETA Washington DC Araştırma Koordinatörü Kılıç Buğra KANAT’ın yaptığı "Doğu Akdeniz'de Hakkaniyetli Bir İş Birliğinin Uluslararası Sisteme Yansımaları" konulu ikinci oturumda da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur AYBET, Hudson Institute Kıdemli Araştırmacısı Mike DORAN, Jamestown Foundation Başkanı Glen HOWARD ve Sunny Maritime College Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mark MEİROWİTZ değerlendirmelerde bulundu.