2016-12-15

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 40. Yılını Kutladı



Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun 40. Yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Salih Öztürk,  akademik ve idari personel, TBMYO Eski Müdürleri ve emekli personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 1976’dan günümüze gelişimini anlatan tanıtım sunusu ve filmi izletildi.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Salih Öztürk, programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında hedeflerinin yüksek nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile uluslararası düzeyde eğitim öğretim vererek, mezunları tercih edilen en saygın meslek yüksekokulları arasında olmak olduğunu söyledi.  Müdür Prof. Dr. Salih Öztürk, “40 yıl gibi uzun bir sürede okulumuza emek veren başta müdürlerimiz olmak üzere tüm akademik ve idari kadrosuna, bizleri gururlandıran öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Sonrasında konuşan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Hakkı Binici, 40 yıl önceye giderek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun kuruluş hikâyesini paylaştı. Hakkı Binici “1974 yılında yokluk içinde kurulan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Türkiye çapınca başarılara imza atar hale gelmesi bizleri gururlandırıyor. Teknik Bilimler Meslek Yükseokulu’nun daha nice 40 yıllar kutlayacağına ve başarılarının devam edeceğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. İsmail Yılmaz ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunun 40. Yılı dolayısıyla gerçekleştirilen törende “1976 yılında bir masa ve bir sandalye ile başlayan bu yolculuk,  şuan içinde bulunduğu modern kampus ile devam ediyor. 2006 yılı içinde kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişimini tamamlayan Namık Kemal Üniversitesi’dir. Şuan akademik, idari personeli ve öğrencileriyle birlikte 38 bine yaklaşan sayımız ile büyük bir aileyiz.” diyerek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Üniversitemiz açısından önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Teknik Bilimler Meslek Yüksekokul mezunları başarı öykülerini paylaştı.

Daha sonra 40. Yıl anısına görev yapmış olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlerine, ardından emekli personele plaketleri takdim edildi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 40. Yılı dolayısıyla gerçekleştirilen tören Rektörlük Fuaye alanda gerçekleştirilen Bölüm sergilerinin gezilmesi ile devam etti.