2018-02-23

Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri Üniversitemize Ziyaret Düzenledi



Üniversite yaşamını merak eden Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Üniversitemiz merkez kampüsü içerisinde yer alan Kütüphane ve Spor Kompleksi gezdirildi.

Gezi kapsamında üniversitemizin sahip olduğu kütüphane olanakları ve bu yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan yeni kütüphane binası sayesinde katlanarak artacak imkanlar hakkında ayrıntılı bilgi verilerek,  öğrencilerin kitaplar, araştırma yayınları, kütüphane bünyesinde öğrencilerin kullanımına sunulan bilgisayarlar ve elektronik kütüphane ile veri tabanlarına erişim konularıyla ilgili soruları yanıtlandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, NKÜ’nün eğitim ve araştırma programlarını desteklerken, kullanıcıların en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak amacıyla basılı ve temel koleksiyonlar ile elektronik kaynakların sayısını her geçen yıl arttırmaktadır.  7 gün 24 saat öğrencilerine ve Tekirdağ halkına hizmet veren Merkez Kütüphanede kablosuz internet erişimi, DVD izleme salonu ve çalışma alanları bulunmaktadır. Değirmenaltı Yerleşkesi içerisindeki 11.300 metrekare alan üzerine yapım çalışmaları hız kesmeden devam eden Merkez Kütüphane Binası tamamlandığında okuma salonu ve okuma terasları, engelli okuma salonu, süreli yayınlar okuma salonu, kitap satış ofisi, dinlenme alanları, kitap deposu, kitap onarım ve cilt merkezi, ödünç alma, katalog tarama, grup çalışma ve bireysel çalışma mekânları, fuaye alanları ile birlikte 281 kişilik bir konferans salonu ile hizmet vermeye devam edecektir.

Üniversitemizin kalbi olan kütüphanemizi gezmekten ve üniversitemiz öğrencilerinin kütüphanede nasıl çalıştıklarını kendi gözleriyle görmekten mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, sunulan olanakların yeni kütüphane binası ile katlanarak artacağını duyduklarına da sevindiler.

Ardından üniversitemizde öğrencilerin yanı sıra personelin sağlıklı yaşam çerçevesinde ihtiyaç duydukları sportif faaliyetleri gerçekleştirebildikleri Spor Kompleksi’ni ziyaret eden liseliler, Spor Kompleksi’nde kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, fitness ve aerobik salonlarını, hamam ve saunayı gezdiler. Kompleks hakkında yetkililerden bilgi alan gençler, üniversitemiz öğrencilerine ve personelimize Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyelerinin bilimsel denetim ve yöneticiliğinde sağlıklı ve temiz bir ortamda spor yapma imkânı sunulduğuna da şahit oldular. Öğrenciler ayrıca, merkez yerleşkede çeşitli sportif etkinliklerin gerçekleştirildiği 4000 kişilik kapalı tribünlü bir stadyum olduğunu öğrenmekten dolayı Üniversitemiz adına gurur duyduklarını ve etkinlikleri takip ettiklerini ifade ettiler.

Bir gün dahi olsa üniversite deneyimi yaşayan öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı üniversitemiz yetkililerine teşekkürlerini sundular.