2015-12-18

Tekirdağ Yazılım Vadisi Bilgilendirme Toplantısı



Ülkemiz açısından stratejik bir konuma sahip olan Tekirdağ iline yeni ufuklar açacak olan Tekirdağ Yazılım Vadisi bilgilendirme toplantısı Üniversitemiz Rektörlük Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısına Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi Anonim Şirketi A.Ş. Genel Müdürü (NKÜTEK) Prof. Dr. Bülent Eker, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ufuk Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Zeybek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Bilim Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilcileri katıldı.

Toplantı NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Bülent Eker’in Yazılım Vadisi ile ilgili gerçekleştirdiği sunum ile başladı. Prof. Dr. Eker, sunumda yazılımın tanımını yaparak, yazılım sektörü hakkında bilgi verdi. Eker, “Sadece yurt içi değil tüm balkan ülkelerini de içine alacak büyük bir alan yazılım vadisinde yer alacaktır. İstanbul’daki tüm yazılımcıların yer alacağı bir vadi olacaktır. NKUTEK bünyesine dahil edilerek devlet teşviklerinden yararlanması sağlanacaktır.” diyerek gerçekleştirilecek Yazılım Vadisinin Ülkemizdeki modern mimari anlayışı içinde doğa ile bütünleştirilmiş bir konsept olacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal sunumunda Tekirdağ ili ile ilgili genel özelliklere değinerek, NKÜTEK ile birlikte gerçekleştirecekleri Yazılım Vadisi’nin Swot analizi bilgilerini sundu.

Daha sonra sunumunu yapan YASAD Yönetim Doğan Ufuk Güneş, yazılım sanayisinin Türkiye ve Dünya’daki yeri hakkında özlü ve açıklayıcı bilgiler sunarak, Yazılım Vadisi kurulmasının Türkiye’nin 2023 vizyonuna yardımcı olacağını kaydetti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin Yazılım Vadisi alanında yapılacak çalışmalarda sürekli yer alacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Yazılım Vadisi’nin ileriye dönük yatırım ve çalışmalarının sürdürülebilirlik doğrultusunda devam edeceğini vurguladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin Yazılım Vadisi alanında yapılacak çalışmalarda sürekli yer alacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Yazılım Vadisi’nin ileriye dönük yatırım ve çalışmalarının sürdürülebilirlik doğrultusunda devam edeceğini vurguladı.

Sunumların ardından Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, bilişim ve yazılımın ülkemiz için lokomotif bir sektör olduğunu ifade ederken,  Dünya ile boy ölçüşebilmek açısından bu sektöre yönelik yatırım ve desteklerin giderek yoğunlaştığını aktardı. Vali Salihoğlu, il bünyesinde de Yazılım Vadisi oluşumu ile ilgili NKÜTEK, Bilim Sanayi ve İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Kalkınma Ajansı’nın ortak çalışmalarının Namık Kemal Üniversitesi koordinasyonu ile yararlı sonuçlara varacağını söyledi. Salihoğlu, Yazılım Vadisi’nin uzun soluklu bir yol olduğunu ifade ederek “Bu yolda atılacak her adım Ülkemize büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Toplantıya katılanlar daha sonra Sosyal Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Kuluçka Merkezi’ni yerinde ziyaret etti. Merkezin bünyesi içerisinde öğretim üye ve öğrencilere ait şirketler, girişimcilik sertifikasına sahip lisans ve önlisans düzeyindeki öğrencilerin yer aldığı yerler gezilerek faal hale gelen bu merkezin ilimize ve bölgemize büyük katkı sağlayacağını yerinde inceleme fırsatı buldu.