2015-12-07

TARSİM Üniversitelerle Buluşuyor Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi.



Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile TARSİM işbirliğinde “TARSİM Üniversitelerle Buluşuyor” isimli bir bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Seminere Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakan Cavlak, Çalışma Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davuthan Günaydın, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydın Gürel, Yrd. Doç. Dr. Sema Konyalı, Arş. Gör. Dr. Burçin Başaran, Arş. Gör. Deniz Çağla Turan, TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan, Veteriner Hekim Fatih Koca ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılış konuşmasının Doç. Dr. Murat Çetin tarafından yapılmasının ardından TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Cemal Tozkoparan ve Veteriner Hekim Fatih Koca bir bilgilendirme sunumu yaptılar. Sunumlarda sera sigortaları, kümes hayvanları hayat sigortaları, devlet destekli su ürünleri sigortaları, devlet destekli bitkisel ürün sigortaları ve arıcılık sigortası konuları üzerinde duruldu. Her bir sigorta sistemi kapsam, riskleri, koşulları ve prim tutarları açılarından ayrıntılı ele alındı. Sektördeki en önemli kariyer imkânlarından biri olan “experlik” hakkında da bilgi verildi.

Bilgilendirme semineri katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.