2016-06-13

Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı



Tıp Fakültesi üçüncü dönem mezuniyet töreni büyük coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve ailelerin sevinçli katılımıyla yapılan törende 47 tıp fakültesi mezunu diplomalarını aldı.

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisinin ardından mezunlar adına dönem birincisi Dr. Yavuz Burak Tor tarafından konuşma gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülaziz Gül  konuşmasında, "Bu gün burada ortak bir sevinci paylaşmak için buradayız. Kuruluşunun onuncu yılında Tıp Fakültemizin üçüncü dönem mezunlarını  uğurlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün mezuniyet sevinci yaşayan 47 mezunumuz geleceği ile ilgili hiç bir endişe duymasın."sözlerine yer verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise konuşmasında, "Mezun arkadaşlarımı kutluyorum. Tıp eğitimi zor bir eğitimdir. Tıp eğitimi sadece 6 yılda kalmayan ömür boyu devam eden bir eğitimdir. Tıp Fakültemiz Üniversitemizin prestijli fakültelerinden olup Üniversitemizin tanıtımında çok büyük katkı sağlamaktadır.Tıp Fakültemiz ciddi mesafe kaydetti. Hayat boyu devam eden, öğrenmede sonu olmayan bir alandır. Bunların yanı sıra onurlu bir meslektir. Çünkü insanlığa, sağlığa, yaşama hizmet verilmektedir. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık ve her şey gönlünüzce olsun." ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından dönem birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakılırken; program dönem mezunlarından dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Acil Tıp Uzmanlığı Derneği' nin geleneksel olarak her yıl verdiği Acil Tıp İntörnlüğünde en iyi intörne teşvik plaketi takdim edilirken daha sonra tek tek mezunlara diplomaları takdim edildi.  

Tören,  genç doktorların keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.