2014-04-07

Tıbbi Cihazlar Ve Malzeme Expomed 2014 TÜYAP İstanbul'da



Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği ve Biyomedikal Teknolojileri AR-GE Topluluğu tarafından düzenlenen  "3. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu" kapsamında ilk gün Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda, ikinci gün Çorlu Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda, son gün olan 4 Nisan cuma günü ise "Tıbbi Cihazlar Ve Malzeme Fuarı Expomed 2014 Tüyap / İstanbul'da" gerçekleştirildi.

 Dünya çapındaki firmaların ve üniversitelerin katıldığı fuara yoğun ilginin olması katılımcıları da memnun etti. Üniversitemiz Expomed Tüyap Kongre Merkezi’nde, medikal sektörünün temsilcilerinin sunumlarını yaptığı, sektör hakkındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştığı sempozyum gerçekleştirildi.

"3. Biyomedikal Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu" kapsamında gerçekleştirilen bu programa yurt içi ve yurt dışından olmak üzere yoğun katılım oldu. Özel üniversitelerden gelen öğretim üyeleri de medikal sektörü ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü hakkında ve iş hayatına yönelik bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Fuar'a Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri de katıldı. Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü fuar da açmış oldukları stantta gelen katılımcılara üniversitemiz ve bölüm hakkında bilgiler verdi. Aynı zamanda alanlarıyla ilgili yaptıkları posterlerini sergileyerek bir yarışma düzenlediler. Stant'ta kurulan oy sandığıyla, ziyarete gelenler oy kullanarak en iyi posteri seçtiler. Fuar da bulunan medikal sektörünün öncü firmalarından bilgiler alarak stantlarda bulunan cihazları inceleyen öğrencilerimiz, kendi alanlarıyla ilgili yapılan bu fuara geldiklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.