2014-04-18

TİGEM’de Tarım ve Hayvancılığın Yeniden Yapılandırılması



Üniversitemiz Zootekni Topluluğu tarafından “TİGEM’de Tarım ve Hayvancılığın Yeniden Yapılandırılması” konulu konferans düzenlendi. Tarımsal İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun katılımla gerçekleşti.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

TİGEM(Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü)’in geçirdiği tarihsel süreç, amaçlarının ne olduğu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özbayat: “Saray Çiftlikleri olarak kurulan ve halkın tarımı öğrenmesinde eğitim kurumu olan TİGEM’in önemini kavrayan ve kendi tapusuna alan Mustafa Kemal Atatürk, buralara destek vermiştir. Devlet daha sonra buraları, ziraat işletmeleri, inekhaneler olarak kurumsallaştırmıştır. 1984’te ise bunların hepsi birleştirilerek tarım işletmeleri genel müdürlüğü adı verilmiştir. TİGEM sertifikalı tohumluk ve damızlık üretimi, dağıtımı alanında faaliyet gösteren bir kuruluştur.” dedi.  

Konferans, Dr. Halil İbrahim Özbayat’a katılımcıların sorularını yöneltmesinin ardından günün anısına plaket takdimi ile son buldu.