2019-05-08

Tütün Bağımlılığı Farkındalık Programı Gerçekleşti



Üniversitemiz Yeşilay Öğrenci Topluluğu’nun düzenlediği Tütün Bağımlılığı Farkındalık Programı Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Savaş GÜZEL, Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek TOPRAK, Uzman Psikolog Bingül UZEL, Kalite Direktörü Yıldız KOÇAK, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, “Tekirdağ ilimizde artan nüfus ve göç ile birlikte ne yazık ki bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımında artış olduğu gözlenmektedir. Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele konusunda valilik ile birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Üniversite hastanesi olarak mücadele etmek aslında hepimizin görevidir. Bu tür mücadele toplantılarını sık sık yaparak vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bilgilendirici programlar hazırlamaya devam edeceğiz. Tütün bağımlılığı farkındalık programını düzenleyen öğrencilerimize meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Bingül UZEL yaptığı sunumda sayılarla tütün kullanımı, bağımlılıktaki risk faktörleri, bağlanma ve bağımlılık, ebeveynlerin çocuklarını tütün bağımlılığından koruma yöntemleri gibi konuları anlatarak ailelere bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Üniversitemiz Yeşilay Öğrenci Topluluğu Başkanı Nefise ERŞAHİN yaptığı sunumda bağımlılık, pasif içicilik ve tütün bağımlılığından kurtulmadaki engelleri anlatarak katılımcılara bilgi verdi.

Program günün anısına katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.