2014-12-19

Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı Kutlandı



Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı’nı Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği görkemli tören ile kutladı.

Uluslararası Öğrenci Topluluğu’nun “ Ülkelerimizi Tanıyalım” adı altında gerçekleştirdiği ilk etkinlik olan Türkmenistan Milli Tarafsızlık Bayramı kutlamalarına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış töreninde ilk konuşmayı Uluslar arası Öğrenci Topluluğu Başkanı Erdi Şerif gerçekleştirdi. Şerif, “Üniversitemizdeki diğer uluslararası kardeşlerimizin de ülkelerinin önemli günlerini kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslar arası Öğrenci Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Karaali, Üniversitemizde farklı medeniyetlere gösterilen öneme dikkat çekerek, Üniversitemiz öğrencilerinin farklı ülkelerden gelmelerini zenginlik olarak değerlendirdi. Karaali, “Bize bu özel günü yaşatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, kutlama töreni öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında “300 civarında uluslararası kardeşimiz var. Dünya artık küçük bir köy.  Ülkeleri tanımayı arzu ettik. Öğrencileri derslerinin dışında sosyal aktivitelerde bir araya getirerek kaynaştırmayı amaçlıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan Uluslararası öğrenciler Türkmen Milli Tarafsızlık Bayramını kutladı. Program, Türkmenistan tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti.  Daha sonra Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi  Yhlas Gurbanov, şiir dinletisi sundu.  Şiir dinletisini Kafkas Dans Grubu ve Türkmen öğrenciler Kafkas oyunu ve Lezingo gösterisi izledi. Katılımcılardan büyük alkış toplayan dans gösterisinin ardından Ziraat Fakültesi öğrencileri Dovlet Kurbanov ve Yazmuhammed Durdyyev  “Diyarım” şarkısını söyledi.

Program Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e Türkmen Milli Kıyafeti takdimi ile devam etti. Türkmen Milli Kıyafetini giyen Prof. Dr. Osman Şimşek, “Türkmenistanlı kardeşlerimin Milli Tarafsızlık Bayramı’nı kutluyorum. Üniversitemizi tercih eden misafir kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. 360 civarında misafir öğrencimiz bulunuyor. Onların yaşamlarını daha kolay hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Türkmen öğrencilerin mili dansları  küşdep ardından, Üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerin bir kısmı sahneye çıkarak “Vatanım” türküsünü seslendirdi.  Türkmen Milli Tarafsızlık Bayramı kutlamaları Türkmen pilavı ikramı ile son buldu.