2018-02-14

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinden Üniversitemiz Rektörüne Nezaket Ziyareti



Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversitenin engelli bireylere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı dernek adına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e teşekkürlerini sundu.

Çetinkaya, daha önce Çerkezköy Meslek Yüksekokulunda düzenlenen engellilere yönelik farkındalık sunumlarını tüm Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesindeki birimlerine yayarak, gençlerin engelliler hakkında bilgi sahibi olmaları bununla birlikte empati ortamı içerisinde farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Engelli öğrencilerimizin de diğer öğrencilerimiz gibi aynı imkânlara sahip olmaları gerektiğini ifade ederek “Bu konuda kurumsal ve kişisel olarak hepimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak engelli personelimiz ve öğrencilerimizin daha rahat koşullarda hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizdeki olanakları seferber ediyoruz. Kampüsümüzün fiziki yapısını sizlerin yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde dizayn ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanlığı’nın gerçekleştirmeyi planladığı farkındalık projesinin önemine değinerek, üniversite olarak her konuda desteklerini esirgemeyeceklerini dile getirdi.