2018-03-08

Türkiye-Romanya İlişkilerinin 140. Yılı Dolayısıyla Üniversitemize Ziyaret

Türkiye-Romanya ilişkilerinin 140. yılı vesilesiyle Romanya Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Nadia Tunsu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Türkiye ve Romanya ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına gerçekleşen ziyarette konuk Ateşe Nadia Tunsu kültürel faaliyetler aracılığı ile iki ülke arasında köprüler kurmak amacında olduklarını belirtti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesinde eğitimde olduğu kadar kültürel faaliyetlerle de katkıda bulunmanın önemine dikkat çekti.

Türkiye-Romanya ilişkilerinin 140. yılı münasebetiyle gerçekleşen ziyarette, önümüzdeki dönemde karşılıklı gerçekleştirilecek olan sergi ve sempozyumlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dalila Özbay da hazır bulundu.