2014-03-21

Türk Kızılayı Kan Toplama Aracı Üniversitemizde



Üniversitemizde 18-19 Mart tarihleri arasında Türk Kızılay’ının katkılarıyla gerçekleştirilen ve “Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır” sloganıyla yetkililer kan vermenin önemine değindi.  Kızılay yetkililerinin bu bilgilendirmesinden sonra gönüllü olarak Kan toplama aracına gelen Üniversitemiz akademik,  idari personeli ile öğrenciler kan bağışında bulundu.

Ülkemizdeki kan ihtiyacına olan talebin farkında olan ve bu hassasiyetle kan bağışında bulunan üniversitemiz öğrencileri yaptıkları bu davranışın ne kadar önemli olduğuna değinerek; bunu tüm öğrenci arkadaşlarına bildirme çabasında olduklarına değindi.

Kızılay yetkilileri Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinin göstermiş oldukları ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yoğunluktan dolayı akşam saatlerine bile randevu verdiklerini belirten Türk Kızılayı Yetkilileri yoğun çalışmalarından dolayı öğrencilerden de teşekkür aldıklarını belirtti.

2 Gün boyunca toplamda yaklaşık 200 ünite kan toplandıklarını söyleyen yetkililer ülkemiz adına kan verme bilincinin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kampanyaya katılan üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilere teşekkürlerini sundular.