2019-10-25

Türk Kızılayı İle Unibutik Protokolü Yenilendi



Üniversitemiz ile Türk Kızılayı arasında, geçtiğimiz yıl imza edilerek Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde faaliyetlerine başlayan ve üniversitemizde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyim ve kuşamlarının ücretsiz olarak sağlanmasını ve yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlayan UNİBUTİK projesinin protokolü, düzenlenen imza töreniyle yenilendi.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde, protokolü Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Türk Kızılayı adına Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet ÇİZEN imzaladı.

İhtiyaç sahibi öğrenciler için gerçekleştirilen bu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör ŞAHİN, “Hiçbir öğrencimizin imkânsızlıklardan dolayı mağdur olmasını istemiyoruz. Ayrıca bu projenin paylaşım kültürü ve yardımlaşmanın da gençler arasında yaygınlaşmasını tesis edeceğine inanıyorum” dedi. Tüm çabalarının öğrencilerin daha iyi ve eşit koşullarda öğrenim görmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ihtiyaç sahibi öğrenciler için gayretlerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı adına protokolü imzalayan Kızılay Tekirdağ Şube Başkanı Hamiyet ÇİZEN ise UNİBUTİK projesi hakkında bilgi vererek, “Bu proje ile gençlerimizin ihtiyaçlarını karşılarken, geleceğimizin mimarları arasında yardımlaşma, paylaşma, gönüllülük duygularını da pekiştirmekteyiz. Bu kavramlar, gençlerimizin yaşamlarının merkezine işlenerek onların toplumsal sorumluluğun bir parçası olmalarına da olanak sağlayacaktır” dedi ve ihtiyacı olan öğrencilere giyim yardımı ulaştıracak olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile gerçekleşen bu işbirliğinin hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

İmza töreninde Üniversitemiz Genel Sekreteri Murat Kamil TIRPANCI ile Hilmi KILDIRAN, Hakan GÜR, Çetin ASAMAZ ve Nimet AĞCA’dan oluşan Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.