2018-11-21

Türkülerle Yarenlik Konserinde Ozanlarımız Yâd Edildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ‘Türkülerle Yarenlik’ konseri ile ozanlarımız yâd edildi.

Yaşayan tüm ozanlarımıza sağlık, hayat yolculuğunu tamamlayan ozanlarımıza ise rahmet temennisinde bulunulan konseri Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı müzikseverler izledi.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çayır’ın solistliğini yaptığı Türk Halk Müziği konserinde kemanda Öğr. Gör. Haluk Bükülmez, kavalda Öğr. Gör. Barış Yaşayancan, viyolonselde Arş. Gör. Mehmet Semih Karlıdağ, ritm sazda Tolga Çelik yer alırken, programın konuk solisti ise Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü oldu.

Konserin sonunda NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu davetli sanatçılar olan Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve kaval sanatçısı Barış Yaşayancan ile Tekirdağlı Müzik Öğretmeni ve ritm sanatçısı Tolga Çelik’e konsere katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ederek, konserde performans sergileyen sanatçıları temsilen günün anısına solist Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çayır’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.