2016-05-02

TÜB Lisansüstü Öğrenci Kongresi Açılış Töreni Gerçekleşti



Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) birincisini organize ettiği Lisansüstü Öğrenci Kongresi’nin açılış töreni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış törenine Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, TÜB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Konukçu ile ÇOMÜ’lü idareciler ve lisansüstü öğrencileri katıldılar.

Açılış konuşmasını TÜB Lisansüstü Öğrenci Kongresi Düzenleme Kurulu Sorumlusu Prof. Dr. Levent Genç yaptı. Prof. Dr. Levent Genç konuşmasında şunları söyledi: “101 yıl önce barış için savaşan bu ülkenin evlatlarının torunları insanlık için çalışan, bilim üreten gruplar haline gelmiştir. Bu bizim onur ve gurur kaynağımız olmuştur. Bugün bu onur ve gururu sizlerle paylaşıyoruz”.

Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Prof. Dr. Fatih Konukçu ise TÜB ve TÜB’ün faaliyetleri hakkında bilgi vererek lisansüstü çalışmaların önemine değindi.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konuşmasında  “Hem master hem de doktora eğitiminin yükseköğretimde ciddi bir anlamı var. Ama ikisini birbirinden ayırmak lazım. Yüksek lisans her şeyden önce bir üniversite mezununa bir bilimsel araştırma nasıl yapılırı öğreten bir süreç.  Şüphesiz ki biz yüksek lisanstan ciddi bilimsel çalışmalar beklemeyiz. Yüksek lisans yapan öğrenciler değerli, bilimsel değeri yüksek bilgiler, düşünceler ortaya koyarlar” cümlelerine yer verdi.

Vali Hamza Erkal ise konuşmasında lisansüstü eğitim yapmanın önemine değinerek öğrencilerin lisansüstü eğitim alırken kendi teorilerini oluşturabilmesi, literatüre yeni katkılar yapılabilmesi gerektiğini kaydetti.