2017-02-20

TÜB 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısı Kırklareli’nde Yapıldı



Namık Kemal Üniversitesinin de (NKÜ) üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliğinin (TÜB) 9. ve 10. Alt Kurul Toplantısı Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal’ın yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu toplantı açılışında yaptığı konuşmada, 2017 yılında yapılması düşünülen akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin planlamasının yapıldığı toplantının gündeminde yer alan konulara ilişkin bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Süha Özden, “Biz bu bölgede rekabet etmek yerine iş birliği yapmayı tercih ettik. Aslında TÜB’ün temel hedefi de bu. Hem eğitim-öğretim hem de araştırma faaliyetlerinde daha iyi şeyler yapabilmek için birlikte hareket etmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Trakya Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Mümin Şahin de; TÜB kurulduğu günden bu yana grup halinde devam ettiği için başarıyı yakaladığını ifade etti.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Süha Özden ise; Trakya bölgesi içinde rekabet etmek yerine iş birliği yaparak gücümüze güç katmaktan mutluluk duyduğunu aktardı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yard. Prof. İhsan Soysal ise; TÜB’ün aynı grupta yer alan üniversitelerin güçlerini birleştirmeleri için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ve Trakya ölçeğinde birlik olarak başarılı olunacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri, alt çalışma grupları tarafından değerlendirilerek oluşturulan raporlar ve etkinlik takvimi, bir sonraki üst kurul toplantısı için imzaya hazırlandı.