2019-11-12

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Fidan Dikme Etkinliğine Tam Destek



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 Kasım'da 81 ilde 11 Milyon Fidan projesine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2100 adet fidanı toprakla buluşturarak büyük destek verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı 11 Kasım'da 11 Milyon Fidan Dikme etkinliği kapsamında fidanlar Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin Köseilyas Köyünde bulunan NKÜ Ziraat Çiftlikpark yerleşkesine dikildi.

“Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla daha yeşil bir Türkiye ve üniversite kampüsleri için orman alanlarını çoğaltmak, çevre değerlerini korumak, ağaç ve yeşil sevgisini toplumun her kademesine yayarak çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen fidan dikme etkinliği öncesinde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT bir konuşma gerçekleştirdi.

Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT, “Bugün burada katılımını gerçekleştirdiğimiz etkinlik Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” kampanyası çerçevesinde 81 ilde 2023 lokasyonda 11 milyon ağaç dikimiyle ilgili bir kampanyadır. Bu kampanyaya biz de destek vermek istedik ve bu kampanyadaki lokasyonlardan biri de bu içinde bulunduğumuz bölge. 300 dekar alan büyüklüğüne sahip, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Uygulama ve Araştırma Çiftliği. 300 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvan için oluşturulan bir çiftlik aynı zamanda burada meyve bahçeleri, bağlar da olacak. Henüz yapım aşamasında. Sadece koyunculuk tamamlandı. Ağaç dikimi için en uygun alan burasıydı. Burada dikilecek 2100 ağaç sizlerin sayesinde toprakla buluşacak. Yıllar içerisinde inşallah büyüdüklerini izleyeceğiz ve çiftliğimiz bu ağaçlarla çok daha güzel olacak.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER de konuşmasında “Merkez kampüsteki ilk ağaçların dikilmesi sırasında katkılarım olmuştu. Orası da bozkırın içerisindeydi. Hocalarım ve öğrencilerimle birlikte o ağaçları dikmiştik. Şu anda Çamlık Mevki olarak adlandırılan, kampüsün girişinin sol tarafındaki ağaçlar bizim tarafımızdan dikilmişti. Yine ne tesadüftür ki buradaki çiftlikteki ilk ağaç dikimi uygulamasının bana nasip olması Allah’ın verdiği bir hediye olarak kabul ediyorum. Üniversitem adına hepiniz “Hoş geldiniz,” Bu etkinlik kapsamında birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Hüseyin Pehlivan İlköğretim okulu öğrencileri folklor gösterisi sundu. Büyük ilgiyle izlenen gösteri sonrasında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, üniversite yöneticileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler fidanları toprak ile buluşturarak can sularını verdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Yeniköyde gerçekleştirilen Tekirdağ Valiliği’nin fidan dikimi programına katılmasının ardından Üniversitemiz kampüsünde senato üyeleri ile birlikte sembolik olarak “Cumhuriyet Fidanı Dikimi” gerçekleştirdi. Rektör ŞAHİN, “Bu yıl 11 Kasım’da ülke çapında düzenlenen 11 milyon fidan dikimi ile denkleştirdik, ancak önümüzdeki seneler için başlangıç olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonrasında devamı gelecektir.”  diyerek sembolik olarak fidanı toprakla buluşturdu.

Program toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.