2015-03-25

Staj ve İş Olanakları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.



25 Mart 2015 Çarşamba, Saat: 11.30’da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tekirdağ İŞKUR İl Müdürlüğü paydaşlığında staj ve iş imkânları konulu bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda İŞKUR İl Müdürü Yasin TEKİN öğrencilerimizin staj ve iş sorunlarına çözüm sunabilecek “İşbaşı Eğitim Programı” hakkında bilgi verdi. Söz konusu program öğrencilerimize geçici bir istihdam yaratarak onların iş hayatında deneyim kazanmaları ve gelecekteki işlerine hazırlanmaları konusunda önemli bir açılım sağlayacaktır. Diğer taraftan da işverenlerin herhangi bir yüke katlanmadan nitelikli eleman temin etmelerine yardımcı olacaktır. 
Toplantıda ilk olarak rektör yardımcımız Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL yaptığı konuşmasında Üniversite olarak gençlerimizin staj ve iş hayatı ile ilgili sorunlarını önemsediklerini ve bu konuda ciddi adımların atıldığını ifade ederek bugünkü toplantımızın da bu amaca hizmet edeceğini önemle vurgulamışlardır.
Daha sonra İŞKUR İL Müdürü Yasin TEKİN tarafından İş Başında Eğitim Programı ayrıntılı olarak sunulmuş ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşılmıştır. Konu ile bağlantılı soru-cevap kısmı ile toplantı devam etmiştir.
Toplantı rektör yardımcımız Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL’ın İŞKUR İl Müdürü Yasin TEKİN’e teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona ermiştir.