2019-03-03

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA Karadeniz Mahallesi NKÜ Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonunu Ziyaret Etti



Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında daha önceden açılan ve yaklaşık bir yıldır hizmet veren Karadeniz Mahallesi Namık Kemal Üniversitesi 1 No'lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi ile 7 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret etti.

2014 yılında çıkan Eğitim Aile Sağlığı Merkezleri Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğine istinaden tüm Türkiye’de açılan 5. Eğitim Aile Sağlığı Merkezi olma özelliği bulunan merkeze gerçekleştirdiği ziyarette Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’yı, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa YEL ve Çiğdem KONCAGÜL ile Tekirdağ Ak Parti Eski Milletvekili Ayşe DOĞAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan TURGUT, Tekirdağ Ak Parti İl Başkanı Mülahim KURU, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan ÖZCAN, Ak Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Cüneyt YÜKSEL, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz BECERİR, NKÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilek TOPRAK ile ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri karşıladı.

Prof. Dr. Dilek TOPRAK, ziyaretinde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’ya yaptığı tanıtım konuşmasında “Merkezimizde 1.Basamak Koruyucu ve Tedavi Edici Sağlık Hizmetleri, gebe, bebek ve çocuk izlemleri, laboratuvar hizmetleri, ulusal kanser tarama standartları çerçevesinde yürütülen tarama programları kapsamında sağlık hizmeti sunulmaktadır” diyerek odaları ve birimleri tanıttı ve merkeze yaklaşık iki binin üzerinde hasta bağlı olduğunu, ancak bu sayının hızla arttığını ekledi.

261 m2 kapalı alanda iki Aile Hekimli olarak hizmet veren Eğitim Aile Sağlığı Merkezine yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA, özellikle intörn ve Tıp öğrencilerinin eğitimi için uygulama alanı olması dolayısıyla merkezin önemine vurgu yaptı.

Ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak halk sağlığı ve şehir için böyle bir hizmetin parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’ya ziyaretleri için teşekkür ederek bir anı tabağı ve Namık Kemal kitabı takdim etti.

Sağlık Bakanı, daha sonra 7 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonuna geçerek ziyaretini tamamladı.