2015-06-25

Saray Meslek Yüksekokulu’nda 2014 – 2015 Akademik Yılı Mezuniyet Coşkusu



Üniversitemiz Saray Meslek Yüksekokulu 2014 – 2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde büyük bir katılım ve coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerin Mezuniyet sevincine, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr.M.İhsan Soysal, Saray İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yasin Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak,  öğrencilerin aileleri  katılarak ortak oldu.

Törende; mezunlar adına bir konuşma yapan dönem birincisi Zafer Tüfek, burada aldıkları eğitimle hayata atılacaklarını, kendilerini bu günlere hazırlayan tüm hocalarına arkadaşları adına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Ardından söz alan Yüksekokul  Müdürü Yrd.Doç.Dr.Zeki Ünal Yümün yaptığı konuşmada “Bu müstesna günde bizleri yalnız bırakmayan öğrenci ailelerine ve misafirlere teşekkür ederek, Yüksekokulumuzun yeni bina inşaatının yapımında emeği geçen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek olmak üzere Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı Sayın Nazmi Çoban’a teşekkür etti. Öğrencilerin yetiştirilmesinde büyük emekleri bulunan Yüksekokul öğretim elemanlarına da ayrıca teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M.İhsan Soysal “ Sizlerle böyle mutlu ve müstesna bir günde beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Siz değerli öğrencilerimiz burada aldığınız eğitim ile birlikte yeni bir yaşama başlayacaksınız. Eğitim elbette burada bitmiyor, hiçbir zaman mevcut olan bilginizle hayatınızı sürdürmeyin, dünyadaki gelişmelere paralel olarak kendinizi sürekli geliştirmeli ve yenilemelisiniz. Yolunuz daima açık olsun” diyerek öğrenci ailelerine ve Yüksekokul öğretim elemanlarını kutladı.

 Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise yaptığı konuşmada “ Bundan sonraki hayatınızda da eğitimi hayatınızdan çıkarmadan, soran sorgulayan araştıran bireyler olun. Ailenize, çevrenize ve ülkenize faydalı bireyler olmak için sürekli kendinizi yenileyin. Ülkemizin sizin gibi pırıl pırıl ışık saçan gençlere ihtiyacı var, bu mutlu gününüzde sizleri kutluyor ve ailelerinizi de tebrik ediyorum” dedi.

Mezuniyet konuşmalarının ardından Yüksekokul Programlarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından günün anısına plaket takdimi yapıldı.

 Yüksekokul öğretim elemanlarınca mezun öğrencilere Mezuniyet Belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler, mezun olmanın sevincini büyük bir coşkuyla keplerini havaya fırlatarak gösterdi.