2014-06-27

Sağlık Yüksekokulu Mezuniyet Töreni



Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Piramit Salon’da gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

Mezuniyet töreninde Sağlık Yüksekokulu birincilikle bitiren Elçin Mestoğulları mezunlar adına gerçekleştirdiği konuşmasında “Bu gün ben ve arkadaşlarım yeni bir başlangıcın güzelliğini; bitirişin ise zorluğunu yaşamaktayız. Bu gün hep beraber oluşumuzun belki de son günü. Dolu dolu 4 yılımızı geçirdiğimiz okulumuzda hayata ve hemşireliğe dair birçok şeyi öğrenmiş olmanın gururunu yaşamaktayız.” sözlerine yer verdi.

Mezunlar adına konuşmasının ardından, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız mezunlara hitaben konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Yıldız, “Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 2013-2014 akademik yılı mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Sizleri bu mutlu günümüzde aramızda görmekten onur duyuyoruz.” sözleriyle selamladı. Bu güne kadar Sağlık Yüksekokulu’nun 179 öğrenciyi mezun ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Yıldız, “Bu gün 58 öğrencimiz, meslektaşımız olarak aramıza katılmıştır. Günümüzde dünyada ve ülkemizde hemşirelik eğitimi veren yüksek öğretim kurumları, birey, aile ve toplum sağlığını etkileyen konular üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir. Temel amaçları ise toplumun sağlık hizmetlerini en kaliteli şekilde sunan mezunlar yetiştirmektir.” dedi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürel, konuşmasında “Yüksekokulumuz Üniversitemizin en eski birimleri arasında yer almaktadır. 1970’li yıllarda Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet vermeye başlayan yüksekokul, daha sonra önce Sağlık Meslek Yüksekokulu’na ardından ise Sağlık Yüksekokulu’na dönüşmüştür.” diyerek yüksekokulun tarihi gelişimi hakkında bilgi verdi. Yüksekokulun bölümleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gürel, “Hemşirelik özveri, hoşgörü ve sabır kavramlarını içinde bulunduran kalpleri insan sevgisi ile dolu kişilerin icra edebileceği son derece zor bir meslektir. Bu gün mezuniyet belgesi alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay da mezunlara yaptığı konuşmada, fedakâr ailelere, Üniversitemizin kıymetli mensuplarına ve mezun olan öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Kurultay, “Öncelikle bu gün mezun ettiğimiz genç arkadaşlarımızı kutluyorum. Onları sağlık hizmetlerine ve sektörlerine dinamik olarak yetiştirilmiş mezunlar olarak uğurlamanın gururunu yaşıyoruz.”sözleriyle mutluluğunu ifade etti.

Dereceye girenlerin mezuniyet belgeleri ve plaketleri verildikten sonra yüksekokuldan mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atarak, sevinçlerini ve başarılarını yakınlarıyla paylaşmalarıyla noktaladı.