2014-03-21

Sağlık Otelciliği Hizmetleri Yönetimi Eğitimi Sertifika Töreni



Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi(NAKSEM) tarafından Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği çalışanlarına yönelik düzenlenen  “Sağlık Otelciliği Hizmetleri Yönetimi” eğitimine katılan sağlık çalışanları eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını düzenlenen tören ile aldı.

Rektörlük Konferans Salon’da 34 Kamu Hastaneler Birliği çalışanının 60 saatlik eğitimi sonunda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Kamu Hastaneler Birliği İl Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yakup Çağ, üniversitemiz öğretim üyeleri ve kamu hastaneleri birliği çalışanları katıldı.

Törenin açılışında konuşan NAKSEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Sağlık sektöründe son 10 yılda önemli adımlar atıldı. Bazı hastalıkların tedavisi için günü birlik bile olsa ülkemize tedavi amacıyla gelen turistlerin olduğunu takip ediyoruz. Alt yapımız sağlam olsa bile çalışan personelinin eğitim almasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. NAKSEM 2008’de kuruldu. Bu güne kadar pek çok eğitim düzenledik. Tekirdağ’da eğitimde çözüm arayanlar için doğru adresiz.”dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yakup Çağ, konuşmasında 2003 yılından bu yana sağlıkta dönüşüm programı kapsamında oluşturulan kamu hastaneleri birliği modeli ile önemli bir adım atıldığını kaydetti.  Hizmet kalitesinden ödün vermeden azimle sağlıktaki gelişmelere hız kazandırılacağını belirten Çağ, “Birlik olarak her geçen gün Tekirdağ halkına daha kaliteli sağlık hizmeti sunma amacından hareketle  “Sağlık Otelciliği Hizmetleri Yönetimi” eğitiminde emeği geçen başta Namık Kemal Üniversitesi olmak üzere; herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitime katılanlara sertifikalarının takdim edildi. Program, Sağlık Otelciliği Hizmetleri Yönetimi Eğitimini veren Öğr. Gör. Osman Dağ ve Öğr. Gör. Murat Öz’e emeklerinden dolayı teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.