2020-03-03

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan TEKNOPARK Ziyareti



Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrencileri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (TEKNOPARK)’a  ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER’in TEKNOPARK çalışmaları hakkında bilgi verdiği ziyarette Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Berna ERDAL, Müdür Yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler bulundu.

Prof.Dr. Bülent EKER; “Üniversiteler, sanayi ile işbirliği sağlayarak sahip olduğu gelişmiş insan gücünün ve altyapı olanaklarının ekonomik değer yaratılmasında kullanılmasını ve akademik bilginin ticarileştirilmesini sağlayarak Ar-Ge çalışmalarını teşvik etmekte ve desteklemektedir. Bu işbirliği, sanayicimizi, araştırmacılarımız ve üniversitelerimiz ile buluşturarak teknoloji yoğun üretime yönelik yeni ürün ve üretim yöntemleri geliştirmelerini sağlayan teknoloji geliştirme bölgeleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Yeni teknoloji tabanlı işletmelerin oluşumu ve var olan işletmelerin de gelişmesinin sağlandığı yerler olan teknoparklar, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarındaki bilimsel çalışma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasında en etkili mekanizmalardır” sözlerini kaydetti.

Ar-Ge çalışmaların nasıl yürütüldüğüne dair bilgi alan öğrencilerin sorularının cevaplanması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.