2018-02-23

Sıfır Atık Projesine Üniversitemizden Tam Destek



Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesi'nin yaygınlaştırılması ile ilgili Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, birimlerin akademik ve idari yöneticileri ile personel katıldı.  

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınmasını, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ve yaşanılabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen projenin tanıtım toplantısında Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, açılış konuşması gerçekleştirdi.  

Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Nüfus, sanayileşme, kentleşme ve tüketim artışıyla birlikte kaynakların azaldığı günümüzde ülke düzeyinde son yıllarda bireysel, kurumsal ve belediyeler genelinde sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırıldığına dikkat çekerek “Üniversitemizde “Sıfır Atık” projesinin uygulanması için bir komite kurduk. Üniversite olarak bu projenin hayata geçirilmesi için hepimize görev düşüyor.” dedi.

Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Sıfır atık projesinin israfın önlenmesi ile doğal kaynakların daha verimli kullanılacağını, etkin toplama sistemlerinin kurulması ile de atıkların geri dönüştürülmesini sağlayan çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek projenin uygulanma aşamasında izlenecek yol haritasını aktardı.

Daha sonra Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Tınmaz Köse tarafından proje ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda hedefler, kazançlar, projenin önemine yer verilirken projenin yürütülürken izlenmesi gereken aşamalar hakkında detaylı bilgi verildi.

İlgili sunuma ulaşmak için tıklayınız