2019-12-24

Rumeli - Tekirdağ Göç Çalıştayı 1. Oturum Konuşmacılarından Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret



Üniversitemizde gerçekleşen Rumeli - Tekirdağ Göç Çalıştayı açılış oturumunda sunumda bulunan konuşmacılardan Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Prof. Dr. Rıdvan CANIM ve Prof. Dr. Mehmet HACISALİHOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında ziyarette bulundular.

Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği ziyarette konuşmacılar, Rumeli - Tekirdağ Göç Çalıştayı’nın Rumeli ve Balkan tarihine ışık tutacağına inandıklarını belirterek, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bu anlamlı çalıştayın düzenlemesine vesile oldukları için Rektör ŞAHİN’i tebrik ettiler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederek, “Yaşadığı topraklardan göç etmek zorunda bırakılmanın ne kadar acı olduğuna güney sınırlarımızda yaşanan dramdan günümüzde hepimiz tanık olduk. Kendi ecdadımızın Kırım’da, Rumeli ve Balkanlar’da yaşadığı acıları kafamızda canlandırmamız için bu bizlere ibretlik bir örnektir. Tarihimizi unutmamak adına gerçekleşen çalıştayı bu nedenle değerli buluyor; katkılarından dolayı sizlerin nezdinde çalıştaya katılan tüm konuşmacılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.