2014-05-15

Robotlar Üniversitemizde Sergilendi



Üniversitemiz Robot Topluluğu, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Robot Topluluklarının katılımıyla Ziraat Fakültesi Giriş Salonu’nda sergiledikleri ürün taşıma sistemi, full otomasyon katlı otopark sistemi, ünite kontrol sistemi, uzaktan kontrollü robot el ve kumandalı yarış arabası projesine ilgi büyük oldu.

Serginin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, projelerin oluşturmasında emeği geçenleri kutladı. Prof. Dr. M. İhsan Soysal bu tür etkinliklerin öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için fırsat yarattığına dikkat çekti.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Mekatronik Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Şevket Erhan Üçlücan, Murat Karaca ve Aycan Ergün ortaklaşa hazırlamış oldukları manuel ve otomatik kullanıma uygun, fabrikaların işini kolaylaştırma amacı taşıyan “ürün taşıma sistemi” projesi hakkında bilgi verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencileri bomba imha  ve cerrahi müdahaleleri kolaylaştırma amaçları taşıyan uzaktan kontrollü robot el projelerini sergiledi.

Trafik sorununa çözüm getirmenin yanı sıra yakıt masrafını azaltan proje Full otomasyon katlı otopark sistemini modelleyen TBMYO Mekatronik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri Mustafa Serbest, Hasan Güler ve Furkan Aydınoğlu, projelerini daha da geliştirmek istediklerini kaydetti.

İstanbul Üniversitesi Bilişim ve Robotlu Otomasyon Kulubü yapmış oldukları android uygulamalı projelerini tanıttı.

Üniversitemiz Robot Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Hüyük, “Bu yıl Robot Topluluğunun 3.  Senesi.  Endüstriye yönelik öğrencilerimizin iş bulmalarını kolaylaştıran projeler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha iyi projeler oluşturmayı planlıyoruz.” dedi.