2014-06-03

Rhein-Mass Berufsklleg Okulu Üniversitemizin Kardeş Okulu Oldu



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek  ile Almanya’nın Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen Kardeş Okul Sözleşmesine imza attı.

Kardeş Okul Sözleşmesini imzalamak amacıyla Üniversitemize gelen Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen ve beraberindeki 20 kişilik öğrenci grubu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Doç. Dr. İsmail Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi verdi. Teknik Bilimlerin 1976 yılında kurularak Tekirdağ’ı Yükseköğretim ile tanıştıran kurum olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Yılmaz, 27 programda eğitim öğretim verildiğini belirtti. Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Öğrenci sayımız 5 bin 500’e ulaştı. Türkiye’de ilk üçte yer alıyoruz. Yüksekokulumuz ISO 9001 kalite standartı belgesine ve İngiltere’de eğitimde mükemmeliyet belgesi anlamına gelen Edexel’e sahibiz. Bu bölgede kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu bölgede çok sayıda sanayici var. Öğrencilerimizi teorik olarak iş yaşamına tam donanımlı yetiştiriyoruz aynı zamanda sanayicilerle imzaladığımız protokollerle öğrencilerimiz pratik kazanıyorlar.” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu teknik atölye ve dersliklerinin gezdirilmesinin ardından Berufsklleg Okulu heyeti Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen, “Tekirdağ ilinin bu güzel üniversitesi ile kardeş okul sözleşmesi imzalayacağımız için öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Çünkü gerçekleştirdiğimiz minik gezi neticesinde okulunuzu çok beğendik. Buraya gelmeden önce Tekirdağ bizim için bir boşluktu; ancak şuan bizim için çok fazla önem taşıyor. İmzalayacağımız kardeş okul sözleşmesi ile bizim yaşadıklarımızı öğrencilerimiz de paylaşacak.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Almanya’dan gelen misafirlerin ilerideki süreçte işbirliği bağlarını kuvvetlendireceğini belirtti. Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin 2006 yılında kurulduğunu söyleyerek bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul, 11 meslekyüksekokul ve 7 merkezle birlikte faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Osman Şimşek, “Üniversitemiz genç olmasına rağmen en hızlı gelişen üniversiteler arasında yer alıyor. İstanbul’a yakın olmamız bizim için çok büyük bir avantaj. Tekirdağ tarım, sanayi ve liman kenti olarak anılırken; Üniversitemizle birlikte Üniversite kenti olması bizim için gurur kaynağı oldu. Üniversitemiz bünyesinde 32 farklı ülkeden 300’e yakın yabancı öğrencimiz öğrenim görüyor. İleride bu sayıyı daha da yükseltmek için çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Ziyaretin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek  ile Almanya’nın Kempen Rhein-Mass Berufskolleg Okulu Müdürü Rudi Wilmen öğretmenler ve öğrenciler arasında karşılıklı kültürel bağların yakından tanınması ve geliştirilmesini sağlamayı amaçlayan Kardeş Okul Sözleşmesini imzaladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek;Rudi Wilmen  Kornblum’a günün anısına plaket takdim etti.