2019-11-26

Resim Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Resim Bölümü Öğretim Elemanları Sergisi” açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanda açılan serginin açılışında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU, Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY, akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

Serginin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, “Öğretmenler Günü önemli bir gün bunu bütün yıla yaymak gerekiyor ama bugünü bu şekilde şereflendiren Resim Bölümü Öğretim üyelerine Bölüm Başkanım başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Bugünün önemini fakültemizin en güzel anlatabileceği şekilde bu eserlerimiz ile mümkün olabilirdi. O yüzden emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum.   Hepimizin öğretmenler günü kutlu olsun.” dedi.

Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Cevat ATALAY da konuşmasına Öğretmenler Gününü kutlayarak başladı. ATALAY, “Öğretmenlik bir toplumun şekillendirilmesinde belirleyici rolü sebebiyle en kutsal mesleklerden biri olarak kabul edilmektedir. İyi yetişmiş, mesleğini tutkuyla yapan fedakâr öğretmenler tüm dünyaya faydalı olurlar. Üniversiteler öğrencilerin tercih ettikleri alanlarda uzmanlaşarak meslek sahibi oldukları kurumlardır. Üniversitelerde yer alan Güzel Sanatlar eğitimi de bir ülkenin estetik algısını duyarlılığını, gelişmişlik seviyesini belirler. Bu sebeple sanat eğitimine verilen değer, toplumsal duyarlılığı arttırırken çevresini biçimlendirme becerisine sahip, fark gösteren, kendi değerlerine sahip çıkan bireylerle ülkenin topyekûn gelişimini sağlar” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere günün anısına teşekkür belgesi takdim edildi.

Sergiyi gezenlere bu yıl ilk kez öğrencin almaya başlayan Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencileri müzik dinletisi ile eşlik etti.