2020-02-19

Rektör, İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ile Buluştu



Süleymanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile bir araya geldi.

Okul Müdürü Abdullah ŞENOL idaresinde ve öğretmenler ile Okul Aile Birliği temsilcileri eşliğinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, önce NKÜ Sosyal Yaşam Merkezindeki yemekhanede Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte yemek yediler.

Sonrasında Rektörlük Konferans Salonunda Rektör ŞAHİN ile bir söyleşi gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN hayatından örnekler vererek, aslında bir Makine Mühendisi olduğunu ve Mesleki Teknik Lisede okumuş olmanın kendisine sağladığı faydaları aktardı.

Meslek lisesinde okuduğu için gurur duyduğunu ifade eden Rektör ŞAHİN, öğrencilere başarılı olmaları için tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. ŞAHİN, “Mühendislik ve Buluşlar” konulu sunumuyla öğrencileri mühendislik bölümlerine teşvik ederek, “Yarının dünyasını kuracak olanlar, onu bugün hayal edenlerdir” dedi ve liseli öğrencileri ülkemizin ihtiyacı olan teknolojik gelişmeler için buluş yapma, yenilikçi düşünce ve inovasyon konusunda cesaretlendirdi.

Rektör ŞAHİN konuşmasında, İlahiyat Fakültesi ile diğer fakülte ve bölümlerden de bahsederek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tercih etmek isteyen öğrenciler için sunulan olanakları tanıttı. Program, öğrencilerin merak ettiği konuların yanıtlandığı soru – cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.