2016-05-13

Proje Günleri Düzenlendi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde akademisyen ve öğrencilerin proje sunumlarının sergilendiği Proje Günleri düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Proje Günleri açılış töreninde Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof.  Dr. Şefik Kurultay, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında "Üniversitemiz araştırma geliştirme ve proje çalışmalarına oldukça önem veriyor.  Varlık nedeni olan bilgiyi üretimle paylaşarak araştırma geliştirme çerçevesinde ürüne dönüştürmek üniversitelerin görevi. Yapılan araştırmaların kütüphane raflarında kalmayıp, üretime dönüşmesini amaç edinen Proje günleri TÜB üyesi dört üniversitenin araştırmacıları tarafından toplumun katmalarıyla paylaşılıyor" diyerek Proje Günleri'nin verimli geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Panel oturumlarına geçildi. "Tekirdağ İli AR-GE Ekosistemi" oturumuna başkanlık yapan Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü  Müdürü ve TÜB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Konukçu, bölge kaynaklarını etkin kullanabilmek ve güçlerini birleştirme amacıyla Trakya Bölgesi'ndeki dört üniversite arasında 2012 yılında kurulan TÜB''ün tarihsel gelişimi üzerinde durdu. Oturumlarda Prof. Dr. Fatih Konukçu "Namık Kemal Üniversitesi Projeleri" konulu sunumunda Ulusal hedeflerimizde Üniversitelerin rolü ve AR-GE, AR-GE proje ilişkisi, fon kaynakları, Üniversitemiz projeleri ve durum tespiti konu başlıklarına yer verdi.  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü adına sunum gerçekleştiren Deniz Ersöz Tekirdağ ilinin sanayi yapısı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Trakya Kalkınma Ajansı adına Melih Ergene sunumunda Kalkınma Ajansı Proje Destekleri konusunu ele aldı. KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Tolga Erkan ise "KOSGEB  Proje Destekleri" konulu sunum gerçekleştirdi.

Panelin ardından AR-GE Kuruluşları, akademisyen ve öğrencilerin proje sunumları  gerçekleştirildi.