2014-04-03

Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ın Akademik Hizmet Süresini Tamamlaması Nedeniyle Ziraat Fakültesinde Tören Düzenlendi



Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin değerli bilim insanı Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle düzenlenen tören 2 Nisan 2014 Çarşamba günü; Üniversitemiz Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Boynukara, Fakültemiz Bölüm Başkanları, akademik ve idari personeli, üniversitemiz Daire Başkanları ve öğrenciler katıldılar.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu “Bizler Türk milleti olarak büyüğüne, hocasına, ylısına, engellisine sahip çıkan, bu anlamda sevgi, şefkat ve şükranlarını esirgemeyen bir kültürün sahibiyiz. Biz bu duygu ve düşünceleri; başta ailemizden olmak üzere; yaşadığımız sokaktan, mahalleden ve iş yerinden alırız. Bunu gelecek kuşaklara ulaştırmakta görevimizdir. Değerli bilim insanı Prof. Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle düzenlediğimiz bu törende, bu anlamdaki bir görevimizin yerine getirilmesidir. Değerli hocam bu kuruma uzun yıllar hizmet etti, araştırma faaliyetleri ve yetiştirdiği öğrencileri ile Fakültemize unutulmayacak değerler kattı. Değerli bilim insanı hocam, Prof. Dr. Mustafa Büyükyılmaz’a; şahsım ve Fakültemiz çalışanlarıadına, bundan sonraki yaşamında, başta kıymetli eşi hanımefendi ile, tüm aile efradıyla, sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve esenlik dolu nice yıllar diliyoruz” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ise konuşmalarında “Üniversitemiz huzurlu bir ortama sahiptir. Ziraat Fakültesi en köklü Fakültemiz olarak örnek çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ziraat Fakültemizin mensubu değerli bilim insanı Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ın Ziraat Fakültesine ve dolayısıyla Üniversitemize önemli katkıları olmuştur. Uzun yıllar hizmet ettikten sonra böyle sağlıklı ve sıhhatli bir durumda bizlerde akademisyenler olarak hizmet süremizi tamamlamak isteriz. Sayın hocam Prof. Dr. Mustafa Büyükyılmaz’a bundan sonraki yaşamında da sağlık ve mutluluk içinde bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandılar.

Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ınözgeçmişinin’de okunmasının ardından, kürsüye davet edilen Büyükyılmaz duygusal anların yaşandığı konuşmasında törene katılan tüm akademik ve idari personele teşekkür ederken töreni düzenleyen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu’na ve ekibine ayrıcteşekkür etti. Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz “Mesleğimi üç ayrı alanda icra ettim. Bunlar yayım teşkilatı, araştırma kuruluşu ve üniversitedir. 28 yıl Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde ve 15 yıl Üniversitemizin Ziraat Fakültesi’nde akademisyen olarak görev aldım. Meslek hayatımı bir akademisyen olarak tamamlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Üniversitedeki yaşamımda maddi ve manevi olarak bana destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tören sonunda, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından günün anısına plaketler takdim edildi. Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Poyraz Ülger tarafından Ziraat Fakültesi akademik ve idari personeli adına hediye takdim etti. 

Prof.Dr. Mustafa Büyükyılmaz’ın akademik hizmet süresini tamamlaması nedeniyle gerçekleştirilen törenin ardından kokteyl düzenlendi.