2014-12-26

Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu ile Beslenme Üzerine Söyleşi



Üniversitemiz Gıda Topluluğu öncülüğünde gerçekleştirilen ve Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’ nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşi Zirat Fakültesi konferans Salonu’ nda yapıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu söyleşide Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci,  söyleşiye katılan öğrencilerin gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu ve Prof.Dr. Funda Elmacıoğlu’ nun öğrencilerimize vereceği değerli bilgileri için kendisine olan memnuniyetini dile getirdi. Ardından “Verdiğimiz bilgileri nice kuşaklara aktaracak olan siz değerli öğrenciler, bizleri gerçekten heyecanlandırıyorsunuz. Burada bulunmaktan ve sizler ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum” diyen Elmacıoğlu, beslenme alışkanlığı ve beslenmeye ilişkin doğru bilinen yanlışlardan bahsetti. Gıda Mühendislerine düşen görevlerin çok büyük olduğunu ve gelecekte ilerleyen nüfus artışına bağlı olarak daha çok çalışmaları gerektiğini belirtti. Beslenme ile ilgili yanlışların sadece gıda mühendisleri yada doktorlar ile değil bütün meslek kuruluşlarının birlikte hareket edilmesi ile aşılacağına değinerek şu an dünyada bireyin mevcut olduğu sağlığını koruyabilmesi ve daha sağlıklı bir ömür geçirebilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Elmacıoğlu, “Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi bebek ölümleri ile orantılıdır. Türkiye’ de 2000’li yıllardan sonra ciddi anlamda sağlık alanında gelişmeler var. Türkiye bu konuda olumlu yol almaktadır. Türkiye’de ölüm nedenlerinin başında kalp damar hastalıkları gelmektedir. Maalesef yapılan araştırmalara göre insanlar günün ortalama iki saatini bilgisayar, iki buçuk saatini ise televizyon karşısında geçirmektedir. Günün dört buçuk saati hareketsiz geçiyor. Bu ciddi bir problemdir. Daha sağlıklı bir yaşam için yediklerimizin yanı sıra neyi ne kadar tükettiğimiz ve ne kadar hareket ettiğimizdir” dedi. 

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’na  Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından çiçek verilmesi ile söyleşi son buldu.