2014-06-03

Plovdiv Paisii Hilendorski Üniversitesi’ nden Ziyaret



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ’a gelen Bulgaristan’ın Plovdiv Paisii Hilendorski Üniversitesi, Filoloji Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerini makamında kabul etti.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Çobanof, öğretim üyeleri ve Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu yetkilisinin de bulunduğu grup, Rektör Prof. Dr. Şimşek ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Şimşek “ Birçok Üniversite ile uluslararası işbirliğimiz var. Amacımız bu sayıyı arttırmaktır. Gerçekleştirilen bu ziyaretler ile üniversiteler arasında iletişim bağı güçlenmektedir. Önemli olan Üniversite olarak bazı sorunlara ortak çözümler üretebilmek. Üniversiteler bölgesel değil evrenseldir. Bu bağlamda bazı sorunları aşabilmek için bizlere büyük görevler düşüyor. Üniversitemiz 2006’da kurulduğu günden bugüne birçok gelişme kaydetti. Bugün 8 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, 3 Enstitü, 1 Konservatuar, 8 Merkez ile Türk ve yabancı uyruklu öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. Balkan ülkeleri ağırlıkta olmak üzere 300 civarında öğrenci değişim programları ve işbirlikleri çerçevesinde Üniversitemizde eğitimlerini devam ettiren öğrencilerimiz bulunmaktadır. Kültür olarak da birbirimize yakınız;  bu yüzden hem gelen öğrencilerimiz hem de gönderdiğimiz öğrenciler bu anlamda sıkıntı çekmemektedirler.” dedi.

Filoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Çobanof “ Üniversitemizde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün açılmasında Başkonsolosluğu’nun büyük katkısı var onlara çok teşekkür ediyoruz. Bizleri burada çok samimi, sıcak karşıladınız bunun için sizlere çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar Türkiye’deki birçok üniversite ile ortak bir takım etkinliklerimiz oldu. Umarım bu ziyaret vesilesi ile sizlerle de somut bir adım atmış oluruz. Üniversitemizden mezun olan öğrenciler Türkiye’deki Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuruda bulunuyorlar. Erasmus değişim programının yanı sıra öğrenciler yaz okulu kapsamında da Türkiye’deki üniversitelerin çeşitli programlarına katılıyorlar. Bu bölümde okuyan öğrenciler çok şanslı. Mezun olduktan sonra hem Bulgarca Öğretmenliği hem de Türkçe Öğretmenliği yapacak eğitimi almış oluyorlar.” dedi.

Rektör Şimşek’in öğrencilere üniversitemizi tanıtıcı materyaller ve hediyeler vermesinin ardından ziyaret son buldu.