2019-12-11

Peygamberimiz ve Gençlik Konferansı Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğrenci topluluklarından Yeniler Topluluğu, Medeniyet ve Düşünce Topluluğu, Anadolu Gençlik Topluluğu ile Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ temsilciliğinin birlikte düzenlediği ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

İlahiyatçı Yazar Abdülaziz KIRANŞAL’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Vezir HARMAN tarafından okunan Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin ilgi gösterdiği konferansta Abdülaziz KIRANŞAL, “Bize ahireti unutturan bu fani dünyada ölümü hatırlayabilmek çok önemlidir. Günümüz dünyasında her şey bize ölümü unutturabilmek için tasarlanmış gibidir. Ama ölüm bize bu dünyanın geçiciliği üzerine en büyük derstir. Allah’ın kitabında ve Resulullah (A.S.)’ın hadislerinde hatırlattığı bu acı son aslında bize çok yakındır. Herkes hazırlığını buna göre yapmalıdır. Parmakla gösterilen bir mümin olmak bu noktada anlamlıdır. Hem kendi hayatınıza, hem de başkalarının hayatına anlam katmak için çaba gösterin; örnek olun, salih insan olun” diyerek Hz. Peygamber’in hayatından kıssalarla dinleyicilere örnekler anlattı.