2020-03-03

Organik Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Eğitimi



Üniversitemiz ile Büyükçekmece Belediyesi arasında düzenlenen tarım konularında eğitim iş birliği protokolü çerçevesinde ilk eğitim programı “Organik Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği” Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bilgi edinmek ve öğrenmek isteyen çeşitli kesimlerden yoğun katılımın olduğu organik tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği eğitim programı Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent ARIN ve Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Canan SAĞLAM tarafından sürdürülmektedir. Eğitim programına 130 kişi katıldı.

Belediye bünyesinde oluşturulan Tarım Akademisi eğitim programlarına düzenlenen protokol çerçevesinde Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından destek verilecek olup, bu kapsamda 2020 yılı içerisinde organik tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitim programına ilave olarak organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, arıcılık, bahçe tarımı, hobi bahçeciliği, seracılık vb. konularda eğitim programlarının düzenlenmesi planlanmaktadır. 

Diğer taraftan, benzer bir eğitim programının Mart 2020'de bazı belediyeler ile de gerçekleştirileceği açıklandı.