2019-03-04

Neşet Ertaş Anma Konserine Büyük İlgi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlediği Neşet Ertaş Anma Konserinde halk müziği ustasının 12 unutulmaz türküsünü seslendirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarının üniversitemizdeki etkinlikler dışında ilk defa başka bir şehirde verdiği konsere Edirneli sanatseverlerin ilgisi büyük olurken, konserin Trakya'daki üniversiteler ile iş birliği içinde ve etkileşim halinde olması açısından önem teşkil ettiği vurgulandı.

Neşet Ertaş Anma Konseri, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem UZUN, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, kurum ve kuruluşların yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ile Edirneli halk müziği sevenleri bir araya getirdi.

Türk Halk Müziği sanatçısı olan Neşet Ertaş, NKÜ öğretim elemanları ve konuk sanatçılar tarafından verilen konserde Ud'da Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, Bağlama'da Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çayır, Tanbur'da Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü, Kemanlarda Öğr. Gör. Haluk Bükülmez ve Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan, Viyolonsel'de Arş. Gör. Dr. Mehmet Semih Karlıdağ, Piyano'da Arş. Gör. Dr. İlayda Dubaz, ve konuk sanatçılarımız; Kaval'da Öğr. Gör. Barış Yaşayancan ve Ritim'de Müz. Öğr. Tolga Çelik tarafından icra edildi.

Konserde, “Gönül Dağı (Solist: Merve Nur Kaptan); Niye Çattın Kaşlarını - Yazımı Kışa Çevirdin (Solist: Arda Göksu); Ahirim Sensin - Neredesin Sen (Solist:Betül Küçüksüslü),Sevda Olmasaydı, Bahçe Duvarından Aştım, Kurusa Fidanım Güllerim Solsa (Solist: Kadir Çayır), Hasret Düştü Gönlüme, Kaşların Karasına, Hep Sen Mi Ağladın Hep Sen Mi Yandın, Kesik Çayır Biçilir Mi " adlı türküler seslendirildi.

Program günün anısına Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU’ya hediye takdimiyle son buldu.