2020-09-30

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Kurul Toplantısı



Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Kurul Toplantısı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ve akademik personel  katıldı.

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ toplantıda konuşarak meslek yüksekokulun tarihi gelişimi, bölümleri, akademik ve idari personeli, ulusal ve uluslar arası yayın sayıları, laboratuvarları ve atölyeleri hakkında bilgi vererek Uçak Teknolojisi Programının 2020 yılı içerisinde YÖK’ten onay alarak açıldığını ve önümüzdeki yıllarda bu programa öğrenci almak için hazırlıkların başladığını kaydetti. Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, depremden hasar görmesi sonrasında yeniden projelendirilerek temeli atılan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının inşaatının 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemine kadar tamamlanarak hizmet vermeye başlamasının planlandığını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN toplantıda Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun âdete bir fakülte gibi projeleri hayata geçirdiğini kaydederek Müdür Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ’ü çalışmalarından ötürü tebrik etti. Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Deprem sonrasında göstermiş olduğunuz özveriden dolayı kutluyorum.  Yıllardan veri ihtiyacınız olan yeni Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası tamamlandığında beklediğinize değecek. Son derece modern ve teknik donanıma sahip derslik ve atölyelere sahip olduktan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum.” sözlerine yer verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN “Pandemi döneminin başında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri büyük bir fedakârlıkla gece gündüz demeden Üniversitemizin Hastanesi için tek kullanımlık maske üretiminde bulundu. Çalışmalara destek veren tüm personelimi tek tek tebrik ediyorum. İnşallah pandemiyi bir an önce atlatıp yüz yüze ve deneysel eğitimin verildiği günlere kavuşuruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Program 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemini derece ile bitiren öğrencilere başarılarından dolayı çiçek verilmesinin ardından emekli olan personele emeklerinden dolayı plaketlerinin takdim edilmesi ile noktalandı.