2016-03-23

Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK)' in Yeni Başarısı



HORİZON 2020 çerçevesinde KOBİ'lere yönelik mentörlük ve koçluk çalışmalarını kapsayan Edirne KOSGEB ile birlikte hazırladığımız projemiz yürürlüğe girmiştir.

Projede iki temel faaliyet bulunmaktadır. Bu faaliyetlerden biri koçluk diğeri de mentörlüktür.

NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, bu proje ile koçluk faaliyetlerinde kobilerin var olduğu her sektörde yer almak, hem kobilere hem de kobilerle ilişkili alanlara iş süreçleri içinde kendilerine rehberlik edebilmek, hem bilinçli zihin hem de bilinçaltı zihinle çalışan sıra dışı teknikleri deneyimleyebilmek, iş başarılarını arttırabilmeyi hedeflediğini açıklamıştır. Bu hedeflerin temelde ülkemizin 2023 hedefleri içinde var olduğu, buna bağlı olarak uygulamaların yaygınlaştırılacağına değinmiştir.

Prof. Dr. Bülent Eker koçluk sürecinin bir yandan işletmenin kendisini tanımasına, değerlerini fark etmesine, potansiyelini daha iyi anlamasına yardımcı olurken, diğer yandan işletmenin kendisine güveninin ve yaratıcılığının artmasına, güçlü ve gelişime açık yönlerinin gelişmesine olanak sağladığından bahsederek işletmeleri iş ve özel hayatlarının dengede olması ve bütünsel potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmaları için ilham veren, düşündüren ve yaratıcı bir süreci kapsadığını vurgulamıştır.

Projenin ikinci ayağını oluşturan mentörlük işlemlerinde de bir işletme içinde yer alan ve o kurum içinde farklı görevlerde çalışıp tecrübe kazanmış olan, astlarına şirket politikası, kurum gereklilikleri, çalışma stratejileri ve kariyerini yönlendirme konularında tavsiyelerde bulunarak yol gösterilmesi çalışmaları yapılacaktır.

 Projemizle ilgili yapılacak faaliyetler NKÜTEK bünyesindeki ve yörede bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı OSB'lerde yer alan kobilerde yürütülecektir.Bu projemizin yöremizdeki kobilere AB ülkeleriyle işbirliği yapmalarına olanak tanıması en büyük kazanımlardan biri olacaktır.