2017-11-29

NKÜ’de Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı Yapıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik ‘Uyuşturucuyla Mücadele’ konulu konferans düzenlendi.  

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yinanç, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü mensupları, STK ve siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Altın’ın selamlama konuşmasının ardından konferansta, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü temsilcisi Cengiz Yener bağımlılık yapıcı maddeler, uyuşturucuya başlama sebepleri, bağımlılığın fiziksel ve sosyal belirtileri, uyuşturucuyla mücadele ve yasal yaptırımlar, tedavi olmak isteyenlere ilimizde nasıl destek olunduğu, Sağlık Bakanlığı’nın Alo 191 Uyuşturucuyla Mücadele Danışma ve Destek Hattı ile Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili irtibat numaraları hakkında katılımcıları bilgilendirirken örnek olaylara da yer verdi. Madde bağımlılığın kötü arkadaş çevresi, özenti ve merakla başladığını belirten Cengiz Yener konuşmasında “Bağımlılıktan kurtulmada ilk önce şahsın maddeden kurtulmayı kendisinin istemesi gerekmektedir” dedi.

Konferansta ayrıca NKÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Albayrak ‘Madde İle İlişkili Bozukluklar’ konulu bir sunumda bulundu. Doç. Dr. Albayrak “Madde kullanım bozuklukları genellikle psikiyatrik bozukluklar ile iç içe olmakta ve psikiyatrik bozukluklara benzer şekilde hem biyolojik, hem de çevresel etkenler madde kullanım bozukluklarının sebepleri arasında yer almaktadır” dedi.

Uyuşturucu ile mücadelede ilimizde görev yapan narkotik köpeği Çapkın ise eğitmeni Ali Şeker eşliğinde katıldığı konferansta ilgi odağı oldu.