2020-04-29

NKÜ’de Kut’ül Amare Zaferi’nin 104. Yılını Anma Sanal Konferansı Yapıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından, Kut'ül Amare Zaferi'nin 104. Yılını anmak amacıyla bir sanal konferans gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yönettiği konferansın konuşmacısı BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ oldu.

Zoom uygulaması üzerinden canlı olarak gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler online olarak katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmada, “Şanlı tarihimizde yazılmış unutulmaz kahramanlık destanlarından biri olan ve ecdadımızın azmi ve vatan sevgisiyle kazanılan Kut'ül Amare Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümünde tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ise verdiği konferansta  “1916 yılında Irak Cephesi'nde kazanılan Kut'ül Amare Zaferi, Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'nda yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır ve Çanakkale Zaferi’nden sonra kazanmış olduğu ikinci büyük zaferdir” dedi.